De terugbetaling van een behandeling bij uw chiropractor, osteopaat of fysiotherapeut ?

Bij het kiezen van uw zorg is het kostenplaatje uiteraard ook iets waar u rekening mee houdt. In dit artikel leest u samengevat hoe uw eigen bijdrage kan verschillen, en onder welke verzekering u een eventuele terugbetaling verkrijgt voor een behandeling bij een chiropractor, osteopaat of fysiotherapeut.

Uw bijdrage hangt af van het type behandeling, en uw verzekering.

Het is zo dat deze drie behandelingen onder een ander verzekeringspakket vallen, en daarom verschilt ook de bijdrage die u zelf betaalt. 

Het verschil zit hem erin of u rekening dient te houden met het eigen risico van de basisverzekering (voor fysiotherapie), en welke aanvullende verzekering u kan aangaan om een tegemoetkoming te krijgen (voor chiropractie en osteopathie).

Meestal kan u ervan uitgaan dat uw behandelaar contracten heeft met de meeste verzekeraars in Nederland. Dat is ook bij Balans het geval. Dat betekent dat voor u de administratie minimaal blijft, en de terugbetaling maximaal!


Terugbetaling behandeling fysiotherapie

Fysiotherapie is gedeeltelijk gedekt in uw basisverzekering. Dat betekent dat u geen aanvullende verzekering dient aan te gaan om van een terugbetaling te genieten. Uiteraard is hier wel het eigen risico van toepassing. Indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet kan u van uitgebreide steun genieten in het basispakket. 

U kan ook een aanvullende verzekering aangaan waarbij fysiotherapie bijkomend wordt gedekt, waardoor het eigen risico niet meer van toepassing is.

Voor fysiotherapie gelden er vastgestelde tarieven met de verzekeraars. Dat betekent ook dat het financiële plaatje rechtsreeks met uw verzekeraar kan worden afgehandeld, en u aan de balie niks hoeft te betalen.

Het staat een fysiotherapeut wel vrij om eigen tarieven te hanteren, maar dan betaalt u als patiënt wel een eigen bijdrage. Bij Balans hanteren wij de vastgelegde tarieven en blijft uw bijdrage dus minimaal.

Maak hier een afspraak bij een fysiotherapeut van Balans

Terugbetaling behandeling chiropractie of osteopathie

Chiropractie en osteopathie maken deel uit van de “alternatieve zorg”. In Nederland worden deze niet vergoed in de basisverzekering, maar wel in de meeste aanvullende pakketten!

Indien u een aanvullend pakket heeft, dan is de kans groot dat uw behandeling bij uw chiropractor of osteopaat gedeeltelijk wordt terugbetaald. Een terugbetaling varieert tussen 15 euro, tot wel 50 euro. Het is zeker de moeite om de pakketten onderling te vergelijken tegenover de maandelijks premie.

Het overzicht vindt u hier:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen 

Bent u niet aanvullend verzekerd? Dan kan u uiteraard nog bij uw behandelaar terecht. Indien u twijfelt, vraag het even na in de praktijk! Bij Balans hebben wij een compleet overzicht en bekijken we dit alvorens u een eventuele behandeling boekt.

Heeft u nog vragen? Maak hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Balans om meer te weten te komen over de tarieven en terugbetaling:

Afpraak online

Bekijk hier ook onze tarieven