Het verschil tussen chiropractie, osteopathie en fysiotherapie

Chiropractie en osteopathie zijn beide vormen van alternatieve geneeskunde die zich richten op het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom. Zowel chiropractoren als osteopaten gebruiken manuele therapieën, zoals aanpassingen aan de wervelkolom, om een verscheidenheid aan gezondheidstoestanden te behandelen.

Wat is het verschil

Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee praktijken. Chiropractie is gebaseerd op het geloof dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen, en dat de uitlijning van de wervelkolom een belangrijke factor is in de algehele gezondheid. Chiropractoren richten zich op de behandeling van neuromusculaire aandoeningen en gebruiken aanpassingen aan de wervelkolom om afwijkingen in de wervelkolom te corrigeren.

Osteopathie daarentegen is gebaseerd op de overtuiging dat het bewegingsapparaat van het lichaam onderling verbonden is en dat het een cruciale rol speelt in het algehele functioneren van het lichaam. Osteopaten gebruiken een verscheidenheid aan manuele therapieën, waaronder aanpassingen van de wervelkolom, om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen. Ze richten zich ook op preventieve zorg en het behandelen van de hele persoon, in plaats van alleen de symptomen van een bepaalde aandoening.

Kortom, chiropractie en osteopathie lijken op elkaar omdat ze beide manuele therapieën gebruiken om het bewegingsapparaat te behandelen, maar ze verschillen in hun aanpak en filosofie.